Smederevsko vinogorje

Prostiranje
Smederevsko vinogorje obuhvata brežuljkaste terene Smederevskog Podunavlja i njegovo zaleđe i sastoji se iz tri dela odvojenih dolinama reke Ralja i Konjske reke.

Janko je jedna od najstarijih i najcenjenijih vinarija u Srbiji, a dolazi iz Smederevskog vinogorja. Poznata je po vraćanju smederevke u red kvalitetnih vina. Idvaja se i po etiketama na ćirilici kao i korišćenju barik buradi od srpskog hrasta iz okoline Majdanpeka.

JANKO

Dragan Vasić

Vidi više

Vlasnik vinarije privatni biznis se otisnuo osnivanjem firme koja se bavi uvozom i izvozom industrijskih delova, a nedugo potom je nastala i ideja o ulaganju u vinogradarstvo i osnivanju vinarije.

PLAVINAC

Radoslav Radojević

Vidi više

Kada vlasnik vinarije Bojan Janković, prva sećanja nosi iz vinograda, to je poslovično recept za uspeh. A ta umešnost kreiranja najfinijih crvenih vina počela je da ide uzlaznom putanjom od 2010. godine, kada je vinarija Mons Aureus krenula sa svojom ekspanzijom.

MONS AUREUS

 Bojan Janković

Vidi više

Mnogo je priča ispričano o vinu. Još više priča, poezije, ljubavi ispričalo je vino. Lepa vina lepo pričaju. Imaju Smelost, da pričaju na Radost, oslobode Mudrost.

VINARIJA PANJKOVIĆ

Miloš Panjković

Vidi više

Rođen sam u Smederevu 14.01.1994. godine. Školovao sam se na Poljoprivrednom fakultetu na odseku za voćarstvo i vinogradarstvo, što danas i predstavlja moju profesiju. Danas u vinariji uspešno obavljam više poslova,a glavni cilj i zadatak mi je podizanje nivoa kvaliteta naših vina.

Put od 1.000 milja počinje od jednog koraka. Taj prvi korak u nastanku Vinarije Švabić desio se 2020. godine, a znamo koliko je hrabrosti trebalo usuditi se na bilo kakav poslovni poduhvat u jeku pandemije korona virusa.

VINARIJA ŠVABIĆ

Stojković Milica

Vidi više

Vlasnik vinarije Zoran Gitarić od detinjstva se bavio poljoprivredom, na porodičnom imanju, i inventivnim aktivnostima vezanim za poljoprivrednu mehanizaciju. U početku je to uglavnom bilo ratarstvo i povrtarstvo, da bi 1988. odlučio da pokrene projekat vinarije i destilerije.

VINARIJA DIONIS

Zoran Gitarić

Vidi više

Vinarija Hrabro srce jedna je od najmlađih u smederevskom kraju. Registrovana je 2020. godine, a dve godine kasnije nikli su prvi zasadi sa ambicijom da se u narednim godinama proizvodi 5.000 – 10.000 litara kvlitetnog vina.

HRABRO SRCE

Stefan Jovanović

Vidi više

Jeremić je jedna od najpoštovanijih vinarija u Srbiji, arhitektonsko remek-delo, smestena na Jugovu – izmedju Grocke i Smedereva. Duh umetnosti, razvojna energija, strucan tim tehnologa, ostavljaju pecat pouzdanosti u svakoj poseti kao i na svakoj boci vina.

JEREMIĆ

Slavoljub Jeremić

Vidi više

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book

VINARIJA ODONATA

Ivan Mladenović

Vidi više