VINARIJA HRABRO SRCE

Vinarija Hrabro srce jedna je od najmlađih u smederevskom kraju. Registrovana je 2020. godine, a dve godine kasnije nikli su prvi zasadi sa ambicijom da se u narednim godinama proizvodi 5.000 – 10.000 litara kvlitetnog vina.

HRABRO SRCE

Mogla je vinarija da nosi ime Jovanović, ali mi smo želeli autentičnost, prepoznatljivost i upečatljivost. Ime Hrabro srce jeste proizvod ljubavi prema istoimenom, kultnom filmu, ali takođe sa sobom nosi veliku simboliku. Hrabrost da se ožive porodični vinogradi koji su u prošlosti bili zapostavljeni, srce kao potvrda velike ljubavi prema stvaranju vina, a poput filma, težićemo i da naša vina u budućnosti dobiju kultni status.

Hrabro srce će biti prepoznatljio po svojim kupažama, odnosno mešanju različitih sorti grožđa, dok će lokalna Smederevka biti poptuno čista. Trenutno u našim vinogradima sazrevaju sorete Cabernet Sauvignon i Merlot koje će biti pretočene u crvena, a Sauvignon Blanc i Chardonnay u bela vina.

Neto površina vinarije centralnog objekta vinarije koji je u procesu nastajanja biće 623 metra kvadratna, a trenutna površina na kojoj se nalaze četiri zasada iznosi 2,5 hektara uz cilj da se u naredne dve godine proširi za još dva.

Činjenica da je naš osnivač Stefan Jovanović sa suprugom, ocem i majkom vinariju koncipirao kao porodičnu priču, govori u prilog tome da će svaki korak na putu do savršenih nota biti pažljiv, skladan i uravnotežen. A Stefanovo dvoje dece, ćerkica od sedam i sinčić od pet će kad malo porastu moći da se hvale kako tata pravi jedno od najfinijih vina u smederevskom kraju… A i šire.

2,5 ha

Pod vinogradima

X

Broj etiketa

Nagrade

Heroj Srbe 11,Udovice
11300 Smederevo
+381 64 34 14 273
vinarijahrabrosrce@gmail.com