Vinarija Panjkovic logo

Mnogo je priča ispričano o vinu. Još više priča, poezije, ljubavi ispričalo je vino. Lepa vina lepo pričaju. Imaju Smelost, da pričaju na Radost, oslobode Mudrost.

Na obrocima Zlatnog Brega, pokraj Smedereva, vinova loza se odomaćila još u doba Rimljana. Našla je zemljište, upijala sunce, ogledala se u Dunavu. Gostila važne, hranila vredne. Vekovima. Čak je i sam srpski knez Miloš Obrenović baš tu kupio imanje, napravio letnjikovac.

VINARIJA PANJKOVIĆ

Vinarija “Panjković” osnovana je pre šezdeset godina. Miloš Panjković, osnivač, imao je Smelost i Mudrost, da nama na Radost proširi vinograde. Imao je energiju da mineralni teren, blagu klimu, sunce, dah Dunava sažme u grožđe i pretoči u vino. Kažu da se vreme ne može zaustaviti. Može. U čaši vina, koja pamti godinu berbe, budi uspomene.

Želimo da Vam našim vinima obojimo uspomene.

Naše vino nastaje u žeji da ga pijete na radost. Decenije iskustva dale su nam mudrost da kombinujemo razne sorte grožđa i smelost da Vam naša vina ponudimo.

Vinograde negujemo uz korišćenje organskog đubriva, uz kontrolisani prinos, bez navodnjavanja kako bi se otisak godine u kojoj je grožđe sazrilo osetio u svakoj čaši. Vinarija se nalazi u samom vinogradu.

Vinarija Panjković Vina

4 ha

Pod vinogradima

3

Broj etiketa