MONS AUREUS Logo

Od samo pola hektara starog vinograda koji postoji još od 1969, danas se došlo do šest hektara i 25.000 litara vina na godišnjem nivou, sa ciljem da se u budućnosti ta brojka dvostruko uveća. Takođe, planirano je i proširenje vinograda, ali maksimalno do 10 hektara, jer vinar mora da zna svaki čokot svog vinograda.

MONS AUREUS

Kada vlasnik vinarije Bojan Janković, prva sećanja nosi iz vinograda, to je poslovično recept za uspeh. A ta umešnost kreiranja najfinijih crvenih vina počela je da ide uzlaznom putanjom od 2010. godine, kada je vinarija Mons Aureus krenula sa svojom ekspanzijom.

Bojan je diplomirni elektroinženjer, ali ako ga pitate šta zna da radi, prvo što će vam reći jeste da pravi vino. Strast ka vinu, nasledio je od dede i oca, a uz tu ljubav ka groždju, nasledio je i 7 hektara zemlje, sa željom da tu pasiju prenese i na svoju četvoricu sinova.  Vina pravi po svom ukusu: snažna, moćna, alkoholna i naravno – crvena.

Unikatni smo jer nam je apsolutni fokus na crvenim vinima, od Cabernet Sauvignona, preko Merlot-a  i Pinot Noir-a, do Prokupca i Muskat Hamburga. Iako su u manjini, nećete se pokajati ni ako probate naša bela vina, Smederevku i Sauvignon Blanc.

Gradnjom nove, savremene, velelepne vinarije, ne odričemo se tradicije već gledamo u budućnost. Bićemo spremni smo da vam ponudimo predivan pogled, vrhunska, moćna, jaka crvena vina i pažljivo odabrane zalogaje koji će sve povezati u rapsodiju čula.

Vinarija Mons Aureus Vina

5,5 ha

Pod vinogradima

4

Broj etiketa

Nagrade

Fočanska 8, Smederevo
11300 Smederevo
+381 64 11 19 672
monsaureus.vinogradi@gmail.com