Vinarija Jeremić logo

Vinarija Jeremić se nalazi u Smederevu-Jugovu, 40 km od Beograda. Registrovana je 2010. godine kao poslovna jedinica u firmi “EKO mineral d.o.o.“ vlasništva porodice Jeremić iz Smedereva. Nekada kućno spravljanje vina za potrebe porodice i prijatelja, zamenjeno je modernom vinarijom, koja tradicionalne metode primenjuje u najsavremenijoj opremi i prati uz nova stručna saznanja.

VINARIJA JEREMIĆ

Vino i loza verodostojno predstavljaju vrednost nekog podneblja, naroda i stvaralačkog duha u njemu. Loza poštuje uloženi rad i nekom posebnom pravdom poput ravnoteže, uzvaraća proizvodom pripadajućeg kvaliteta. Kroz negovanje vinograda stvara se posebna veza izmedju čoveka i loze, a posle samo maksimalnog požrtvovanja kroz određeno iskustvo može se stvoriti međusobno simultana komunikacija.

Takva komunikacija stvara kod ljudi jedno posebno čulo za koje smo retko svesni da postoji, razvija ga kroz negovanje vina sve do momenta kada se ono pretvori u finalni proizvod. Tada vino svoje zadovoljstvo i specifičnost iz razvoja prenosi na užitak konzumenata i priča svoju istoriju.

Ceo taj proces traje dugo, iziskuje veliko požrtvovanje u svakom pogledu, ali stvara jednu kreativnu sposobnost koja se ne moze porediti sa svakodnevnim zadovoljstvima. Postaje umetnički dar koji nastaje iz obaveza folklornog nasleđa i koji se celog zivota razvija i nadograđuje.

Vinarija Jeremić vina

13 ha

Pod vinogradima

7

Broj etiketa