Vinarija Mišić logo

Rođen sam u Smederevu 14.01.1994. godine. Školovao sam se na Poljoprivrednom fakultetu na odseku za voćarstvo i vinogradarstvo, što danas i predstavlja moju profesiju. Danas u vinariji uspešno obavljam više poslova,a glavni cilj i zadatak mi je podizanje nivoa kvaliteta naših vina.

VINARIJA MIŠIĆ

Vinarija Mišić ima svoje začetke još 1923. godine.
Mala seoska vinarija razlikovala se od drugih u selu po kvalitetu i količini. Pradeda je tada proizvodio svega 2. 000 – 3.000 litara i to više za sopstvene potrebe nego za plasman na malenom tržištu u okruženju.

Mišići su porodičnu tradiciju u proizvodnji grožđa i vina, staru nekoliko generacija, obnovili, osavremenili i unapredili. Današnja savremena proizvodnja bazira se na 5 etiketa: Smederevka, Chardonnay, Riesling italico, Rose i Cabernet Sauvignon.

U toku je podizanje novih vinograda, pa se u narednim godinama očekuje i proširenje sortimenta, prvenstveno oslanjajući se na Tamjaniku, Sauvignon blanc i Merlot. Sva naša vina potiču iz sopstvenih vinograda, čime nastojimo da dobijemo što bolji kvalitet naših proizvoda.

Vinarija Mišić vina

2,5 ha

Pod vinogradima

5

Broj etiketa