VINARIJA AGAPI logo

Agapi je mala porodična vinarija sa jasnom vizijom i velikim ciljevima. Nalazi se na startom beogradskom putu 2, u mestu Zaklopača nedaleko od Beograda i postoji od 2022. godine. Vlasnik Vladimir Radovanović i njegova porodica vuku korene iz ovog kraja, generacije Radovanovića imale su svoje vinograde i Vladimir je želeo da nastavi tradiciju. Pre nekoliko godina počela je obnova starih imanja i na putu do tog cilja pronašao spoj zadovoljstva i poslovnog poduhvata koji je obogatio život njegove porodice. Radovanovići kažu – “Povrtak prirodi i druženje uz vino je put kojim smo krenuli, a Agapi je mesto gde je u vinu istina, a u ljubavi spas.”

VINARIJA AGAPI

Sve delatnosti vinariji Agapi obavljaju se udruženim snagama čitave porodice – od sadnje i uzgoja, preko brige o zasadu, do krajnjeg ubiranja plodova i pravljenja vina, tog veličanstvenog pića Bogova. Osnovni cilj jeste stvaranje izuzetnog proizvoda u kojem će svi poklonici i ljubitelji kvalitetnog vina moći da uživaju, a ultimativni samoodrživa proizvodnja najfinijih vinskih proizvoda. A kada krenete postepeno, kao Radovanovići, od male porodične vinarije s pogledom na prelepe obale Dunava, stvorene za uživanje, i kada udahnete ljubav i strast u svaki čokot, onda su uspeh i napredak zagarantovani.

Stari vinogradi su ove godine raskrčeni, a od proleća 2024, vinarija Agapi moći će da se pohvali novim, savremenim vinogradom. Prvi zasad će brojati 30 ari iako Vladimir i porodica imaju četiri hektara zemlje. Ovo je čista potvrda da u vinariji Agapi vuku prave, nepretenciozne poteze, jer žele da savladaju izazove na malom zasadu i uspostave malu, ali prvenstveno kvalitetnu proizvodnju. Dugoročni plan je širenje na površinu od 10 hektara.

Za sada vinarija Agapi ima registrovani Petit Grain čija će proizvodnja početi od 2024. godine  Takođe je naručen sadni materijal Kaberne Franc i Tamjanika.

Kada njihova Cabernet Franc i Muscat Petit Grain budu obojila vaš dan, kada vas njihove arome i pitkost budu naterale da im se vratite i poželite da se ovo iskustvo iznova i iznova ponavlja biće to jedna od mnogih pobeda vinarije Agapi.

0,2 ha

Pod vinogradima

X

Broj etiketa

Nagrade

Stari beogradski put 2, Zaklopača
11000 Beograd
+381 63 70 95 520
techartbg@gmail.com