MOMČILO TRIŠIĆ
Momčilo Trišić, osnivač Vinarije Trišić, je bio među pionirima srpskog inžejerstva koji su se otisnuli u daleke zemlje šireći slavu domaćeg znanja, a zatim je odlučio da stečeno iskustvo primeni u Srbiji i stvori veoma poznatu kompaniju. 2008. godine je obnovio predački vinograd i vremenom napravio uspešnu vinariju.

VINARIJA TRIŠIĆ

Vinarija Trišić se nalazi u severnom delu zatalasane Šumadije, na 30-ak kilometara od Beograda. Od 2008. godine je brzo prevalila uzbudljiv put tokom kojeg su njena vina, čudesnog i jedinstvenog ukusa i doživljaja, stasala u nacionalni simbol svetskog kvaliteta srpskog vina.
Sam proces spravljanja vina u Vinariji Trišić organizovan je uz punu posvećenost i besprekornu primenu standarda najvišeg kvaliteta u svim aspektima zaštite i nege vinograda, ručnog orezivanja i berbe plodova, zatim njihovog odgovarajućeg skladištenja, pa sve do samog pravljenja vina uz primenu inovatine tehnologije i najnovijih znanja.
Vina Vinarije Trišić osvojila su nebrojena priznanja i medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima, od kojih su Srebrna medalja na 2019 Decanter World Wine Awards i titula najboljeg srpskog crvenog vina na BeoWine Challenge 2018. godine samo jedan mali deo.

Vinarija Trišić vina

1,8 ha

Pod vinogradima

6

Broj etiketa

Nagrade

ul.Mitra Radosavljevića br.18A
11427 Vranić, Beograd
+381 63 20 03 48
office@vinarijatrisic.rs
www.vinarijatrisic.rs