Vinarija Plavinci logo

Branislav Anđelić je diplomirao ekonomiju u SAD, a magistrirao u Francuskoj. Specijalističke studije iz organskog i biodinamičkog vinogradarstva završio je na univerzitetu Salamanka u Španiji. Od strane IFOAM prepoznat je kao jedan od lidera organske proizvodnje. Od 2013. godine angažovan je kao ekspert Evropske Komisije. Od 2021. godine obučava Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Republike Srbije, a obavlja i konusltantske usluge iz oblasti organskog vinogradarstva.

VINARIJA PLAVINCI

Vinarija Plavinci je smeštena na padinama istoimenog brda u gročanskom vinogorju. Na 1,25 hektara gajimo sorte marselan, muscaris, panonia, regent i tamjanika, od kojih proizvodimo pet do šest etiketa u zavisnosti od godine. Ukupna proizvodnja ne prelazi 5.000 litara godišnje. Od samog početka vinarija je u režimu organske proizvodnje.

Vinarija Plavinci funkcioniše na principima agroekologije i održivosti. Sve što radimo je usmereno na povećanje biološke raznovrsnosti našeg okruženja i očuvanja plodnosti zemljišta za buduće generacije. Brinemo o našem zdravlju i zdravlju naših radnika i kupaca. Ne koristimo sintetičke hemikalije ni u vinogradu ni u vinariji. Da vakav pristup proizvodnji može da izrodi vrhunska vina dokaz su brojne zlatne, srebrne i bronzane medalje na međunarodnim takmičenjima. Naša vina su sertifikovana kao organska i kao veganska.

Vinarija Plavinci vina

1,25 ha

Pod vinogradima

5

Broj etiketa

Zavojice treći prilaz 151, Grocka
11352 Beograd
+381 66 29 28 27
info@plavinci.rs
www.plavinci.rs