VINARIJA MILIĆEVIĆ Logo

Na pitanje “Šta sve možete da uradite tri godine” postoji neograničen broj odgovora, ali planirate da uplovite u svet vinogrdarstva, primer Vinarije Milićević mogao bi da vam bude i te kako interesantan i poučan, zašto ne i zvezda vodilja.

Vinarija Milićević je zvanično registrovana 2020. godine. Prvi koraci podrazumevali su proizvodnju 100, 200, 500, do 1000 litara vina, a danas ta brojka ide i na preko 5000 litara godišnje. Vinarija je stacionirana u selu Mala Ivanča kod Sopota, ali iz godine u godinu raste i projekat novog pogona u Malom Požarevcu polako, ali sigurno oživljava.

VINARIJA MILIĆEVIĆ

Osnivač vinarije, diplomirani inženjer poljoprivrede (smer – voćarstvo i vinogradarstvo) Vladan Milićević je do posla za koji se školovao došao zaobilaznim putem. Radi u potpuno drugoj sferi, ali znate kako kažu – sve odluke koje u životu donosimo, na kraju nas pozicioniraju tačno tamo gde bi trebalo da budemo. A da je vinarija koju vodi zajedno sa suprugom na idealnom kursu, govore i prestižne nagrade za Merlo Vladavina Classic (berba 2021.) u vidu dve zlatne medalje – Mundus Vini i AWC Vienna.

Vinarija Milićević trenutno raspolaže sa dva vinograda. Veći je na površini od jednog hektara sa zasadima Merloa, dok se manji prostire na 0,7 hektara i pokriven je Kaberne Franom. Za sada Milićevići proizvode samo Merlot, a na proleće 2024. godine moći će da se pohvale i Roseom.

Dakle, Vinarija Milićević se krupnim koracima, ne samo širi, već osvaja čula zaljubljenika u kvalitetno vino. A plan je da koraci budu još krupniji i da u bližoj budućnosti učetvorostruče proizvodnju na maksimalnih 20.000 litara. Ambicija se tu ne zaustavlja već seže sve do izvoza, za početak u Austriju. I nema razloga da ni ta ideja ne zaživi, jer Milićevići sve što taknu pretvaraju u – neki bi rekli zlato – a mi ćemo reći čistu rapsodiju.

Ako ste dovoljno posvećeni, čist hobi iz kojeg je i vinarija ugledala svetlost dana, sigurno će prerasti u projekat koji ne pozanaje granice. Ako ne verujete, pročitajte ponovo.

VINARIJA MILIĆEVIĆ ETIKETE

1,6 ha

Pod vinogradima

1

Broj etiketa

Nagrade