Muzika i vino – dobrotvorni događaj

Dođite da se dobro provedemo, a istovremeno pomognemo siromašnim porodicama sa decom u Srbiji.

Probaćemo vina iz Beogradskog vinogradarskog rejona, slušati premijerno izvođenje u Srbiji sonate za violinu i klavir, a zatim se zabaviti uz popularne solo pesme, nadmetati se na aukciji vina, uživati u domaćoj kuhinji, a sve u korist humanitarne organizacije Pomoć Srpskoj Deci.

Muzičari su donirali svoj nastup, a organizatori hranu i vino, tako da sav prikupljen novac ide u donaciju.

Sada je na vama red!

Za ulaznicu se očekuje donacija od najmanje 3.000 dinara. Od gostiju se takođe očekuje da aktivno učestvuju na aukciji vina kako bismo sakupili što više novca.

Ako ne možete da dođete, molimo vas da date svoj dobrotvorni prilog. Pišite nam na info@vinarijebeograda.rs i mi ćemo vam poslati odgovarajuću uplatnicu.

Broj mesta je ograničen i rezervacije su obavezne. Za rezervaciju kliknite ovde.

Program

14:00 Dobrodošlica

Pijuckanje vina Jeremić i obilazak vinarije po želji.

15:00 Koncert

Milica Lundin, klavir
Ljiljana Milovanović Jovanović, sopran

• Edvard Grieg: „Solveigs sang“ („Solveigina pesma“)
• Wilhelm Peterson-Berger (lyrics by Erik Axel Karlfeld): „Aspåkers-Polska“
• Hugo Alfven: „Jag längtar dig“ („Čeznem za tobom“)
• Crown Prince Oscar of Sweden (King Oscar I of Sweden and Norway): „Beacoup d’ amour“ („Puno ljubavi“)
• Vincenzo Bellini: Amina’s aria „Ah,non credea mirarti“ iz opere „La Sonnambula“ (sa kadencama po Jenny Lind)

Dragana Anđelić Bunjac, klavir
Nataša Jović Trivić, mecosopran

• D.Golemović: “Tri ciganske pesme”
• Tradicionalna ruska pesma: „Очи черные“
• Tradicionalna ruska pesma: „Яамщчик не гони лoшадей“
• N.Rotta: „Parla più piano“
• A.Lara: „Granada“
• G.Bizet: „Habanera“ aria iz opere „Karmen“

16:00 Degustacija

Upoznavanje sa vinarijama i vinima Beogradskog vinogradarskog rejona. Šansa da se probaju vina koja će biti na aukciji.

16:30 Pomoć srpskoj deci

Upoznavanje sa humanitarnom organizacijom Pomoć srpskoj deci koja je korisnik prikupljenih sredstava

16:35 Aukcija vina

  • Vinarija Jeremić – Smederevo
  • Organska vinarija Plavinci – Grocka
  • Vinarija Trišić – Vranić
  • Vinarija Zorča – Lazarevac
  • Vinarija Srž Milovanović – Lazarevac
  • Vinarija Pantić – Mladenovac
  • Vinarija Despotika – Dobri do
  • Vinarija Plavinac – Smederevo
  • Vinarija Emporio – Ripanj
  • Podrum Janko – Smederevo

17:15 Ručak

Nastavak druženja uz vina i kulinarske specijalitete iz Beogradskog vinogradarskog rejona.

Umetnici

Milica Lundin, pijanistkinja. Rodjena je 1963. na Cetinju u Crnoj Gori, a odrasla i školovala se u Beogradu. Od 1989. živi u Švedskoj. Pohadjala je muzičku školu Mokranjac (klasa profesorke Olge V Jovanović). Posle diplome 1986. na Beogradskom FMU (katedra za klavir, profesori Igor Lasko i Mirjana Šuica Babić) završila je postdiplomske kurseve u Moskvi (Institut Gnjesinih, klasa prof. Valerija Starodubrovskog) i Vilniusu (Muzička Akademija , klavir u klasi prof. Pjatrasa Geniušasa i kamernu muziku kod prof. Romualdasa Kulikauskasa).

Ima veliko iskustvo sa solo i kamernim muziciranjem, radom sa solo pevačima, plesačima i klavirskom pedagogijom. Radila je kao klavirski pedagog u muzičkoj školi u Upsali, na kursevima Medborgaskolan i u muzičkoj školi Nacka u Stockholmu, a takodje i kao privatni profesor svoje agencije za klavirsku pedagogiju, koncertnu delatnost i kulturne projekte „Orfeus“ (www.orfeuspiano.se). Održala je brojna solističke i kamerne koncerte u zemljama svog prebivališta. Kao supruga švedskog diplomate živela je u Srbiji, Litvaniji, Rusiji i Nemačkoj. Stalno je nastanjena u Stokholmu.

Milica je bila sekretar Udruženja Supružnika Švedskih Diplomata (SAK- Sofia Albertina Klubben), član je Udruženja Švedskih Klavirskih Pedagoga (SPPF Svenska Pianopedagogsförbundet) i predsednica IWC- International Woman’s Club u Beogradu.

Liljana Milovanović Jovanović, koloraturni sopran. Rodjena je u Beogradu. Prvo muzičko obrazovanje stekla je kod kompozitora i dirigenta muzikologa Dragoljuba Jovaševića. Završila je nižu i srednju muzičku školu „Mokranjac“ u Beogradu, odsek solo pevanje i klavir, u klasi prof.Mirjane Vlaović i prof.Vladimira Steljmašenka, i dobitnik je Mokranjčeve nagrade. Na FMU u Beogradu,diplomirala je i magistrirala studije solo pevanja u klasi prof.Radmile Bakočević sa najboljim uspehom i specijalnom nagradom za postignute najbolje rezultate u toku studija. Kao stipendista italijanske vlade specijalizira opersku umetnost na Muzičkom Konzervatorijumu „Luigi Cherubini“ u Firenci (Italija), u klasi prof.Vere Magrini i prof.Liliane Poli, a zatim kod svetski poznatog baritona Jerzy Artysz, koji je i dalje prati u njenoj karijeri.

Nastupa na premijerama dela mnogih savremenih kompozitora, od kojih su mnoga posvećena umetnici. Njena izvodjenja karakteriše Bel Canto sa briljantnom interpretacijom i muzikalnošću, i blistavim visokim registrom tipičnim za „Voci Belliniane“. Nosilac je glavne role na svetskoj premijeri muzičke drame „Nightingale op 24“ – „Slavuj op.24“ u Belgiji i Poljskoj.

Ima izdata CD i video izdanja u saradnji sa domaćim i inostranim diskografskim produkcijskim kućama. Nastupila je pred švedskim Kraljem Carlom XVI Gustafom i Kraljicom Silvijom. Povodom jubileja – „200 godina Bernadotte dinastije na švedskom tronu“, izdaje CD „Kraljevska muzika dinastije Bernadotte u Švedskoj“, a uz posebnu saglasnost Njihovih Kraljevskih Veličanstava Kralja Carla XVI Gustafa i Kraljice Silvije.

Dragana Anđelić Bunjac, pijaniskinja. Rođena je u Beogradu gde završava osnovnu i srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ u klasi prof Zlate Poparić. Dalje školovanje nastavlja u Moskvi na Ruskoj Akademiji muzike „Gnjesinih“ u klasi prof Valentine J.Žubinskaje. Studije završava 1996 god kada se vraća u Beograd i započinje sa radom u muzičkoj školi „Mokranjac“ kao klavirski saradnik na odseku za solo pevanje.

Godine 2001 započinje saradnju sa Opera i teatar Madlenianum, gde učestvuje u izradi opere „Dve udovice“ B. Smetana. Od septembra 2001 godine postaje stalni član Opera i Teatra „Madlenianum“. Kao klavirski saradnik proteklih godina nastupala na brojnim koncertima u Srbiji i inostranstvu. Takođe kao klavirski saradnik bila je angažovana za potrebe master klasa soprana Olivere Miljaković (Madlenianum 2002) i tenora Zorana Todorovića (Kolarac 2014). U koncertnoj godini 2015/16 sa sopranima Branislava Podrumac i Jasminom Mihajlović ostvarila značajne koncerte Centar za Kulturu Lazarevac i Madlenianum Bell etage.

Nataša Jović Trivić, mecosopran. Rođena je u Banjaluci gde je završila nižu i srednju muzičku školu. Diplomirala i magistrirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Radmile Bakočević, a od 2019.godine nosi zvanje Doktora umetnosti. Od 1997. Godine je član Opere Narodnog pozorišta u Beogradu gde je ostvarila niz mecosopranskih vodećeg repertoara.

Dobitnica je više prvih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Najznačajnije nagrade u poslednje vreme su: Srebrnjak Narodnog pozorišta za izuzetan doprinos radu Narodnog pozorišta; Godišnja nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS) za ulogu Šarlote u Masneovoj opera “Verter”; Nagrada Fondacije “Breda Kalef” za najbolju mecosopransku ulogu u prethodnoj sezoni, Zlatna značka Kulturno prosvetne zajednice za rad sa mladima.

Pored operskog repertoara neguje i koncertni, učestvovala je u velikom broju vokalno instrumentalnih dela i premijernim izvođenjima savremenih kompozitora. Sarađuje sa mnogim poznatim ansamblima u zemlji i inostranstvu.
Jedan je od osnivača Muzičko opersko teatarske organizacije-MOTO koja promoviše klasičnu muziku, operu I teatar sa ciljem da postanu dostupni svima.

Organizator

 

 

Udruženje proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla „Beograd“

Naš vinogradarski rejon ima pet vinogorja: Avalsko-kosmajsko, Dubonsko, Gročansko, Lazarevačko i Smederevsko, i 14 proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla „Beograd“: Despotika, Emporio, Gajić, Janko, Janovi vinogradi, Jeremić, Mons Aureus, Pantić, Plavinac, Plavinci, Srž Milovanović, Tomašević, Trišić i Zorča

Naše udruženje je zvanično registrovano kod ministarstva zaduženog za poslove poljoprivrede i bavi se zaštitom integriteta oznake geografskog porekla i kvaliteta vina u Beogradskom vinogradarskom rejonu.

Kroz studiju koja je registrovana u nadležnom ministarstvu mi ustanovljavamo standarde za proizvodnju visokokvalitetnog i vrhunskog vina sa geografskim poreklom i bavimo se kontrolom primene tih standarda kako bi osigurali ujednačeno visok kvalitet vina iz ovog vinogradarskog rejona.

Ono što izdvaja naš rejon je blizina reke Dunav, ogromne vodene mase čiji uticaj doseže duboko u zaleđinu i utiče na vinogradarsku praksu u svih pet vinogorja. Svako vinogorje dalje ima posebnosti u zemljištu, mezoklimi i sortimentu, koji uključuje i sorte stvorene u našim vinogorjima pre mnogo vekova.

Transparentnost

Događaj je organizovan tako da novac od ulaznica ide direktno korisniku, Pomoć srpskoj deci, koristeći poseban poziv na broj kako bi se evidentiralo da je uplata vezana za ovaj događaj. Novac od aukcije vina pobednici takođe uplaćuju direktno korisniku. Organizator ni u jednom trenutku nema dodir sa sakupljenim sredstvima. Sve troškove događaja snosi organizator, kao i učesnici koji su poklonili svoj talenat i vreme u dobrotvorne svrhe.

Pomoć srpskoj deci je u napred odredila svrhu sredstava koja se prikupe na ovom događaju i ugovorno se obavezala da za svaku utrošenu sumu priloži dokaz. Sva prikupljena sredstva moraju biti distribuirana krajnjim korisnicima (porodicama) i ništa od sredstava ne može biti utrošeno za troškove organizacije.

Konačni izveštaj sa svim pratećim dokumentima biće objavljen na sajtu korisnika i sajtovima organizatora.