KAPIJA SUMADIJE

Ima li šta lepše kada od toga da najupečatljivije uspomene iz detinjstva u zrelom dobu pretočite u mešavinu uživanja, hobija i biznisa. Pre tri godine u oklini Avale nastala je vinarija Kapija Šumadije. Šumadija je srce Srbije. Od Beograda na severu do Kragujevca na jugu, od Lazarevca na zapadu do Velike Plane na istoku prostire se vinski put Šumadije, a simbolično kapija za ulazak u vinsko carstvo centralne Srbije jeste vinarija velikog zaljubljenika u vinograde Milorada Ilića.

VINARIJA KAPIJA ŠUMADIJE

U jednom vinogradu je odrastao gledajući dedu kako obrezuje čokote vinove loze, a tada verovatno ni sam nije bio svestan da će krenuti njegovim stopama. Trenutno Kapija Šumadije ima zasad od 4200 čokota, a želja njenog osnivača jeste velika vinogradaska plantaža.

Dominira sorta Kaberne Sovinjon, a tu je i oko 400 sadnic Šardonea. Treća godina, ali tek prvi rod. Ni Rim nije nastao preko noći, pa Kapija Šumadije raste postepenim, ali odlučni i sigurnim koracima. Naredni izazovi su osmišljavanje etikete i priprema za sajmove.

A kada je motiv za rad i napredak porodica, uspeh je uvek zagarantovan. Ćerka, sin i unuci staraju se da vinarija uvek bude puna život, a Milorad da baš oni jednog dana naslede uspešan biznis, ali i oazu hedonizma.

1 ha

Pod vinogradima

X

Broj etiketa

Nagrade

Put za Suplju Stenu br.11
Ripanj
+381 64 31 96 080
milic7565@gmail.com