Muzika i vino – dobrotvorni događaj

Humanitarni događaj Muzika i vino 4.10.2019. Vinarija Jeremić, Smederevo.

Dođite da se dobro provedemo, a istovremeno pomognemo siromašnim porodicama sa decom u Srbiji.

Probaćemo vina iz Beogradskog vinogradarskog rejona, slušati premijerno izvođenje u Srbiji sonate za violinu i klavir, a zatim se zabaviti uz popularne solo pesme, nadmetati se na aukciji vina, uživati u domaćoj kuhinji, a sve u korist humanitarne organizacije Pomoć Srpskoj Deci.

Muzičari su donirali svoj nastup, a organizatori hranu i vino, tako da sav prikupljen novac ide u donaciju.

Sada je na vama red!

Za ulaznicu se očekuje donacija od najmanje 3.000 dinara. Od gostiju se takođe očekuje da aktivno učestvuju na aukciji vina kako bismo sakupili što više novca.

Ako ne možete da dođete, molimo vas da date svoj dobrotvorni prilog. Pišite nam na info@vinarijebeograda.rs i mi ćemo vam poslati odgovarajuću uplatnicu.

Broj mesta je ograničen i rezervacije su obavezne. Za rezervaciju kliknite ovde.

Program

14:00 Dobrodošlica

Pijuckanje vina Jeremić i obilazak vinarije po želji.

15:00 Koncert

Milica Lundin, klavir
Ivan Kundičević, violina

• Wilhelm Stenhammar (1871-1927) – Sonata za violinu i klavir, Op.19

Dragana Anđelić Bunjac, klavir
Nataša Jović Trivić, mecosopran

• D.Golemović: “Tri ciganske pesme”
• Tradicionalna ruska pesma: „Очи черные“
• Tradicionalna ruska pesma: „Яамщчик не гони лoшадей“
• N.Rotta: „Parla più piano“
• A.Lara: „Granada“
• G.Bizet: „Habanera“ aria iz opere „Karmen“

16:00 Degustacija

Upoznavanje sa vinarijama i vinima Beogradskog vinogradarskog rejona. Šansa da se probaju vina koja će biti na aukciji.

16:30 Pomoć srpskoj deci

Upoznavanje sa humanitarnom organizacijom Pomoć srpskoj deci koja je korisnik prikupljenih sredstava

16:35 Aukcija vina

  • Vinarija Jeremić – Smederevo
  • Organska vinarija Plavinci – Grocka
  • Vinarija Trišić – Vranić
  • Vinarija Zorča – Lazarevac
  • Vinarija Srž Milovanović – Lazarevac
  • Vinarija Pantić – Mladenovac
  • Vinarija Despotika – Dobri do
  • Vinarija Plavinac – Smederevo
  • Vinarija Emporio – Ripanj

17:15 Ručak

Nastavak druženja uz vina i kulinarske specijalitete iz Beogradskog vinogradarskog rejona.

Organizatori

Udruženje proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla „Beograd“

Naš vinogradarski rejon ima pet vinogorja: Avalsko-kosmajsko, Dubonsko, Gročansko, Lazarevačko i Smederevsko, i 14 proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla „Beograd“: Despotika, Emporio, Gajić, Janko, Janovi vinogradi, Jeremić, Mons Aureus, Pantić, Plavinac, Plavinci, Srž Milovanović, Tomašević, Trišić i Zorča

Naše udruženje je zvanično registrovano kod ministarstva zaduženog za poslove poljoprivrede i bavi se zaštitom integriteta oznake geografskog porekla i kvaliteta vina u Beogradskom vinogradarskom rejonu.

Kroz studiju koja je registrovana u nadležnom ministarstvu mi ustanovljavamo standarde za proizvodnju visokokvalitetnog i vrhunskog vina sa geografskim poreklom i bavimo se kontrolom primene tih standarda kako bi osigurali ujednačeno visok kvalitet vina iz ovog vinogradarskog rejona.

Ono što izdvaja naš rejon je blizina reke Dunav, ogromne vodene mase čiji uticaj doseže duboko u zaleđinu i utiče na vinogradarsku praksu u svih pet vinogorja. Svako vinogorje dalje ima posebnosti u zemljištu, mezoklimi i sortimentu, koji uključuje i sorte stvorene u našim vinogorjima pre mnogo vekova.

International Women’s Club – Belgrade

Međunarodni klub žena Beograd je nevladina, neprofitna organizacija koja okuplja članove iz oko 40 zemalja. Članice kluba su žene iz diplomatske i poslovne sfere privremeno nastanjene u Beogradu, kao i žene iz Beograda koje su bile članice sličnih klubova dok su živele i radile u inostranstvu. Cilj kluba je da se promoviše prijateljstvo i solidarnost među ženama, da im se pomogne da se priviknu na lokalnu kulturu i uslove života i da doprinesu lokalnoj sredini kroz dobrotvorne i kulturne aktivnosti.

Beogradski klub postoji preko 30 godina i opšte je poznat stanovništu kroz godišnji Diplomatski bazar koji se organizuje u toku prve nedelje decembra. Bazar okuplja učesnike iz nekoliko desetina zemalja, a poseti ga nekoliko hiljada ljudi. U poslednjih 10 godina Bazar je sakupio preko 500.000 evra koji su dodeljeni kao pomoć marginalizovanim grupama u društvu, za medicinsku pomoć, obrazovnim ustanovama i mnogim drugim kojima je potrebna pomoć.

Transparentnost

Događaj je organizovan tako da novac od ulaznica ide direktno korisniku, Pomoć srpskoj deci, koristeći poseban poziv na broj kako bi se evidentiralo da je uplata vezana za ovaj događaj. Novac od aukcije vina pobednici takođe uplaćuju direktno korisniku. Organizator ni u jednom trenutku nema dodir sa sakupljenim sredstvima. Sve troškove događaja snosi organizator, kao i učesnici koji su poklonili svoj talenat i vreme u dobrotvorne svrhe.

Pomoć srpskoj deci je u napred odredila svrhu sredstava koja se prikupe na ovom događaju i ugovorno se obavezala da za svaku utrošenu sumu priloži dokaz. Sva prikupljena sredstva moraju biti distribuirana krajnjim korisnicima (porodicama) i ništa od sredstava ne može biti utrošeno za troškove organizacije.

Konačni izveštaj sa svim pratećim dokumentima biće objavljen na sajtu korisnika i sajtovima organizatora.